maanantai 13. helmikuuta 2012

Lempisuunnittelijani osa 1

Noniin! Nyt kun ollaan saatu muutama lukija karkoitettua niin onkin sopiva aika aloittaa blogin henkiinherätys lempisuunnittelijoitteni pähkäilyillä.

Arvolleen sopivana ykkösenä aloitamme Alexander McQueenilla. Kelläs muullakaan? Herran kuolemasta tuli muutama päivä sitten täyteen kaksi vuotta, ja hänen vaatteensa sekä muut luomuksensa ovat pyörineet päässäni näin surun päivän tienoilla.

ALEXANDER McQUEEN

Moni varmasti tunnistaa McQueenin nimen, mutta kertaan silti hieman herran historiikkia niille, jotka eivät muista tai tiedä.

Lee Alexander McQueen, (s. 17. maaliskuu 1969 - k. 11. helmikuu 2010) brittiläinen vaatesuunnittelija. Hän työskenteli pääsuunnittelijana Givenchy-muotitalolla vuodesta 1996 vuoteen 2001. Vuonna 2001 hän perusti oman muotitalonsa nimeltä Alexander McQueen.
Hänen saavutuksiinsa muodin saralla kuuluivat lukuisat palkinnot, kuten British Designer of the Year -palkinnot (1996, 1997, 2001 and 2003) ja Counsil of Fashion Designers' International Designer of the Year -palkinto vuonna 2003.

McQueen muistetaan mm. flopanneesta couture-mallistostaan Givenchylla, pääkallokuosistaan huiveissa ja muissa asusteissa, Armadillo-kengistä sekä Lady Gagan dramaattisesta asusta Bad Romance -musiikkivideolla.

Pääkallokuosi
Kuva by Google

Armadillot
Kuva by Google

Itse rakastan McQueenin dramaattista suunnittelua sekä goottimaisen kaunista otetta vaatteisiin ja muotiin yli kaiken. Ensimmäisen kerran törmäsin McQueenin vaatteisiin livenä vuonna 2008 ollessani Las Vegasissa. Mieheni ei meinannut saada minua kaupasta pois, mutta joutui samalla itsekin toteamaan, että tällä suunnittelijallahan on silmää vaatteille.

McQueenin kuoltua suunnittelua jatkoi hänen pitkäaikainen assistenttinsa Sarah Burton. Sarah osaa kunnioittaa McQueenin muistoa luomalla samanhenkisiä vaatteita kuin mestari itse, mutta kopioita nämä Sarahin luomukset eivät missään tapauksessa ole.

Katsokaa vaikka itse tätä ihanaa Pre-Fall 2012 -kokoelmaa, josta esittelen teille omat suosikkini:


Tässä viimeisen kuvan asussa haluaisin mennä vihille. Ei taida ihan näillä palkoilla vain onnistua. x)


Mitä printtejä ja kirjailuja! Aaaaargh! Mää en kestä! Huomasitteko coktail-mekkojen uudenlaisen kohotetun pääntien? Ihanan eteerisiä olematta kuitenkaan liian tönkköjä. Ja tuo musta iltapuku, missä on kukkaiskirjontaa *kuola* Ja ne takit ne takit. Aivan loistavaa käsityötä ja suunnittelua.

Miten voikin pieni ihminen mennä näin pähkinöihin tämmöisestä kauneudesta? *sydän*

Pictures are courtesy of Alexander McQueen

torstai 9. helmikuuta 2012

Anteeksipyyntö

Haluan pyytää anteeksi tätä blogihiljaisuutta teiltä, rakkaat lukijani. Avaan teille nyt tässä pari syytä hiljaisuuteeni:

Valmistautumiseni joulukuiseen Ofeliaan veti jostain syystä takin melko lailla tyhjäksi. Viimekertainen Ofelia oli nimittäin haastavin tapahtuma hetkeen, sillä olin lupautunut vetämään muotinäytösosuuden ohella myös steampunk-asuste -työpajan. En ole koskaan ohjannut noin suurta (yli kymmenen hengen) joukkoa, enkä ollut osannut valmistautua siihen ilman jumalallista stressiä.
Olin myös ommellut neljä asukokonaisuutta tilaisuutta varten alusta loppuun, eikä sen hoitaminen päivätyön ohessa ollut ihan se helpoin rasti. Stressi tuntui kropassani melko lujaa.

Toisena syynä tähän alkuvuoden hiljaisuuteen on siinä, etten aina tiedä, mistä teille kirjoittaisin! Olisi ihanaa pohtia steampunkin ja muodin syntyjä syviä tai vaikkapa raottaa teille lifestyle-blogien tyyliin elämääni, vaatteitani ja kotiani. Aina en vain ole ollut varma siitä, mikä on sopivaa ja kuinka lukijat sen ottavat.

Haluankin nyt kysyä teiltä lukijani, mistä kaikesta teille saa höpistä? Haluatteko kuulla vaikkapa kivasta päivästäni töissä (voin kertoa myöhemmin mitä teen työkseni), mitä jännää tänään ostin kaupasta tai mille hauskalle sivulle eksyin? Onko sen pakko liittyä steampunkkiin? Muotiin? Vaatteisiin? Gootteihin? Oletteko lopenkyllästyneitä kaikenmaailman rätti/meikki/kynsi -esittelyihin vai haluaisitteko kuulla esim. muotisuunnittelijan tai koruntekijän töistä? Haluatteko kuulla minusta enemmän henkilökohtaisia asioita (menemättä kuitenkaan liian henkilökohtaisuuksiin)?

Sana on vapaa, mutta pysytään silti asialinjalla kiitos! :)

-Sanna