keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

John Galliano erotettu Diorilta

Missähän uutispimennossa meikäläinen taas on ollut kun kuulin tästä vasta nyt. O_o

John Galliano on erotettu Diorin muotitalon pääsuunnittelijan pestistä. Erottamisen syynä ovat Gallianon antisemitistiset kommentit kahdelle kahvilan asiakkaalle (jotka eivät olleet juutalaisia). Kolmas osapuoli sai kuvattua Gallianon sanat ja mielipiteet videolle. Galliano mm. julistaa rakastavansa Hitleriä ja toteaa naisille, että "teidänkaltaisenne ihmiset olisivat kuolleita - äitinne ja esi-isänne, heidät olisi kaikki kaasutettu kuoliaaksi".

Voi Jonska Jonska. Pitikö sen pollan mennä tuollalailla napsahtamaan? Et sitten voinut pitää turpaasi kiinni noin tulenarasta asiasta? Vaatteesi ovat upeita ja olet mieletön taiteilija, mutta tämä laskee arvoasi minun ja varmasti koko maailman silmissä. Ja taisitpa menettää samalla aika hitosti asiakkaita (mm. Natalie Portmanin). Diorille pisteet siitä, kun osoitti, etteivät edes kaltaisesi superstarat ole erityisasemassa työpaikallaan.

Ensin menetän Alexander McQueenin ja nyt söhlii Galliano. Vielä puuttuu että Gaultier tai Rykiel tekee jotain typerää... Pistää vihaksi!!!


Picture found through Google.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Vastauksia kysymyksiinne

Nyt alkaa tämä elo täällä Pohjois-Helsingissä näyttämään ja tuntumaan kodilta eikä enää stressaannuta niin saakutisti. Voisi olla siis aika katkaista tämä blogihiljaisuus ja jatkaa Sanna Von Steamin kanssa! :)

Taannoisessa blogiarvonnassani toivoin teiltä kysymyksiä ja postausehdotuksia, ja tällä kertaa paneudunkin sitten pähkäilemiinne kyssäreihin. Tästä se lähtee:

Olisi mukava tietää mistä saat inspiraatiota koruihisi ja vaatemallistoosi.
Samantyyppisiä kysymyksiä oli muutamalla muullakin, joten kirjoitan kaikille vastauksen yhteisesti tässä.

Suurimmat vaikutteet saan gotiikasta, lolita-maailmasta, Manasta/Malice Mizeristä/Moi Dix Moisista, cosplaysta, steampunkista ja erilaisista elokuvista.

Yleensä idea vain pulpahtaa päähäni, eikä vaatteella näin ollen ole välttämättä minkäänlaista teemaa tai alkulähdettä. Koulussa olikin ärsyttävintä keksiä jokin ideamaailma, minkä ympärille mallistonsa perustat rakentaa. Ajattelin aina, että vaatteella pitäisi olla jokin tarina, mutta onneksi tulin myöhemmin järkiini. Jos muoto ja leikkaukset tuntuvat hyvältä niin miksi niitä pitäisi turhaan buustata jollain kertomuksella? Opinnäytetyöhöni sain kuitenkin kehitettyä melko selkeän maailman, jonka ympärille rakensin kaikki kokonaisuudet. My Sire -malliston kantavana ideana oli tehdä vaatteet Herrasmiesliigan Mina Harkeria ajatellen: kuvittelin upean vampyyrinaisen kuljeskelemassa 1800-luvun lopun Pariisin ja Lontoon kaduille.


Joskus taas pelkästään kangas luo mieleeni niin vahvan mielikuvan, etten kertakaikkiaan pysty tekemään siitä mitään muuta kuin se, mikä juuri putkahti mieleeni. Niin kävi myös tässä mekossa:
Simppeli, mutta toimii kuin...nappi paidassa. XD

Korujen ideat muotoutuvat yleensä vaatteiden kautta. Toisinaan pyörittelen täällä miljoonia helmiä, ketjuja, metalliosia keskenään vailla minkäänlaista päämäärää. Pohjalla on usein kuitenkin ajatus elegantista goottitytöstä, lolitasta tai jopa morsiamesta, joka voisi käyttää korujani erilaisissa tilaisuuksissa. Kuten vaatteissa, ideamaailmani korujen kanssa lähtee gotiikasta, lolitoista ja viktoriaanisesta steampunk-maailmasta.

Tällä hetkellä olen kiinnostunut aaveista ja yliluonnollisesta. Ehkä tästä olisi jotain ideaa tuleviin asuihin...?


Jos et olisi ryhtynyt artenomiksi ja vaatetussuunnittelijaksi, mikä olisi ollut vaihtoehto? Tai siis, mikä susta piti tulla isona kun olit lapsi? :D
Ja ois hauska kuulla lapsuustarinoita muutenkin!


Lapsena lempiammattini taisi olla opettaja. En tiedä miksi, en ehkä tiennyt oikein muista ammateista tarpeeksi ja opettajani olivat sellaisia, joita kunnioitin ja ihailin.

Lukiossa ollessani taas olin aivan varma, että musta tulee nyky- ja modernin tanssin opettaja. No eipä tullut. Homma kaatui siihen, etten ollut ehtinyt kehittää itselleni tarpeeksi hyvää tekniikkaa siihen ikävuoteen mennessä, kun kouluunhaku oli ajankohtaista. Kävin kyllä koetanssimassa Kuopiossa, mutta en päässyt jatkoon. Taso oli aivan naurettavan huikea. Lukion jälkeen tanssi jäi harmikseni pois, enkä nyt ole tanssinut enää moneen vuoteen.
Onkohan missään hieman ruostuneelle aikuiselle naiselle tarkoitettuja modernin tanssin tunteja? o_O Olo ei ihan vedä sinne teinien keskelle loikkimaan...

Joskus vastasin koulutunnilla (neljäs tai viides luokka menossa), että minusta tulee isona jockey. Olin ratsastanut ehkä kaksi kertaa, enkä edes pitänyt hevosista sen ihmeemmin. Miksi siis vastasin jockey? Jos sen tietäisin niin olisin varmasti viisampi tänä päivänä.

Jos nyt en sitten olisi artesaani/artenomi niin olisin varmaan kätilö. Ehkä. Se oli oikeasti joskus ammatinvalintalistallani. :D Tai jos en olisi koskaan päässyt opiskelemaan artenomiksi niin olisin varmaan vieläkin Nummelassa huoltoasemalla töissä. Mistäs näistä tietää? :)

Lapsuustarinoita tulee sitten joskus myöhemmin. :D


Oletko ajatellut avata oman putiikin? Milloin ja missä? xoxo

Olen ajatellut, mutta en yhtään tiedä mihin! Helsingin keskusta olisi tietty unelma, esimerkiksi jossain Fredrikinkadun lähistollä tai 10-ratikan päässä Kirurgilla. Mutta tiedän, että noilla paikoilla vuokrat on ihan naurettavia.

Joskus haaveilin perustavani liikkeen Tampereelle. Tampere on niin kaunis ja täynnä kauniita ihmisiä ^^ Ehkä vielä joskus...


haluaisin myös kysyä,kuka julkisuuden henkilö sinua inspiroi?

Julkisuuden henkilöistä minua ovat aina inspiroineet Tarja Turunen. Myös muut metallimusiikin naiset inspiroivat minua.
Tällä hetkellä olen viehättynyt Jennifer Love Hewittin tyyliin sarjassa Aavekuiskaaja. Sarja on aivan ihana ja niin ovat myös Jenniferin vaatteet. Luin jostain, että hän valitsisi vaatteet kuvauksiin itse???


Uskotko korujen "taikuuteen"?

Olen erittäin avaramielinen ja uskon/haluan uskoa monenlaisiin asioihin. Uskon ehdottomasti myös korujen taikavoimiin. Vannon, että joskus tuntui jopa siltä, että kokeessa sujui hommat paremmin kun hieroin kaulassani olevaa pentagrammia. o_O Uskon erityisesti erilaisten kivien voimaan, oli se sitten fyysistä tai pelkästään mielen temppuja kropassa. Ihan täysin en usko esim. kristalliparantamiseen, mutta mielestäni meillä kaikilla on tietynlainen yhteys maahan kivien ja metallien kautta.Ohoh, ei näitä kysymyksiä ollutkaan ihan hirmusti. Mutta olivat tietenkin sitäkin laadukkaampia ;) Myöhemmin on tulossa ainakin lempikoru-, vaate-, työhuone- ja kenkäpostaus. Erityisesti lempikoruja oltiin toivottu näytille, joten koetan rääpiä kuvia kasaan pikapikaa!

Ihanaa sunnuntaita kaikille! :)

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Blogihiljaisuudesta

Ollaan sitten muutettu uuteen asuntoon alkuviikosta ja olen vieläkin aivan stressin partaalla. Maha ei meinaa asettua ollenkaan (reagoin vatsalla usein stressaaviin tilanteisiin) eikä ruoka maistu kunnolla. Kämppä on vielä just sen näköinen että moro!
Kissakin stressaa ja sitä piti käyttää kesken kaiken lääkärissä. Ja kaikkea muutakin on tapahtunut, mitä en jaksa nyt tähän eritellä mutta voin sanoa että stressaa!!

Joko sanoin että olen stressaantunut?