keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Steampunkkia Iltasanomissa

Osuipa silmiini tämä kirjoitus Iltasanomien sivuilta. Itse teksti tuntuu olevan suoraan Wikipedian sivuilta kaapattu:

"Steampunk 2010 muotinäytös toi lavalle hieman erilaista muotia New Yorkissa.

Steampunk eli höyrypunk on viktoriaanisen ajan science fictionia. Se perustuu kirjallisuuden hahmoihin, joita löytyy muun muassa sellaiten kirjailijoiden kuin Mary Shelley, Jules Verne ja H. G. Wells teoksista. Niissä tapahtumaympäristön muodostaa 1800-luku ja viktoriaanista Britanniaa muistuttava vaihtoehtoinen todellisuus.

Steampunk-pukeutumisessa jäljitellään viktoriaanista muotia ja yhdistetään se nykyaikaan. Olennaisena osana vaatetusta ovat asusteet, kuten lentäjänlasit, taskukellot ja silinterihatut.

Vaatteet tehdään usein itse ja koruja tehdään itse yhdistäen metallia, puuta, nahkaa ja lasia."


No, liikaa en voi moittia Wikin käytöstä - käytinhän itsekin kyseistä lähdettä omassa opinnäytetyössäni :D

Mutta sitten niihin vaatteisiin. Miksei tuossa artikkelissa oltu mainittu suunnittelijaa? Kenen vaatteita nämä ovat? Raivokkaan googlauksen tuloksena löysin lisää infoa tapahtumasta. Jäin vain miettimään, miksi Iltasanomat sortuu tällaisiin puolivillaisuuksiin? Olisin lukenut mielelläni lisää suunnittelijoista ja mallisto(je)n takana olevasta ajatuksesta - nyt vaatteet jäivät ikäänkuin leijumaan ilmaan, enkä itse ainakaan tajunnut vaatteiden takana olevaa näkemystä. Mutta ehkä tämä auttaa:

Kyseessä oli siis Brooklynin Indie Marketissa järjestetty Steampunk 2010 -muotinäytös.


No entäs nämä vaatteet sitten? Steampunk or not? - you be the judge.


Short translation:
Do you think these clothes are steampunk? Do you know the designer or maybe something about the collection? Because I sure as hell didn't - not after reading that shitty articel from a Finnish tabloid magazines webpage. The articel only tells about how Wikipedia descripes steampunk as a fashion and a phenomenon. After some serious google-hassle I found out that the pictures were from a Steampunk 2010 Fashion show that was held in Brooklyn Indie Market.


I think I can take it easy now :D

perjantai 22. lokakuuta 2010

DIY koruteline

Heti alkuun pahoitteluni tästä blogitauosta. Olen ollut tämän ja edellisen viikon totaalisen kiinni eräässä tilaustyössä, joka osoittautui haasteelliseksi sekä minulle että saumurilleni. Onneksi tästä selvittiin.

Kun tämä tilaustyö oli valmis, halusin tehdä jotain pientä itselleni. Päädyin melko omituiseen ratkaisuun: päätin päällystää vanhan ilmoitustauluni kankaalla, jotta saisin siitä korutelineen tänne kotiin ja myyntitapahtumiin.


Päällystin ilmoitustaulun varastossani olevalla säämiskäreplikalla. Ostin kyseisen kankaan joskus vuonna nakki ja meinasin tehdä siitä hameen. Tuolloin en tosin tajunnut hölkäsen hittoakaan materiaaleista taikka laadusta, ja huomasinkin kotona että kangas oli äärimmäisen sähköistyvä. Kangas on maanut varastoissani varmaan hyvät seitsemän vuotta. No tähän projektiin kangas oli mainio! Sähköisyytensä takia se takertui korkkipintaiseen tauluun kuin ilmapallo kissaan. Liimasin kankaan kehyksistään ja takaata kiinni Bison TIX contact adhesivella. Haisee kuin synti mutta siinä on ja pysyy. Kyseinen liima ei kuitenkaan sovellu kaikkien kankaiden liimaamiseen. Käytäthän oikean nahan ja mokan liimaamiseen ainoastaan maitoliimaa.

Ja ihan hyvä tuli :)

Seuraavissa kuvissa on mukana kuvia uusista (ja jo esillä olleistakin) koruista. Teen jokaisesta uutukaisesta myöhemmin oman postauksen.

Uusia taskukelloja ja ihana kukkarokaulakoru. ^^


Steampunkkia ja vilaus cameoita.


Cameoita ja polkupyöriä.


Hyvää yötä kaikki höpöläiset :)

perjantai 8. lokakuuta 2010

60 lukijaa, uutisia ja viikonloppuna uusia koruja!

Kiitos kiitos te kaikki ihanaiset - lukijakuntani ylittää jo 60 lukijan rajapyykin ^^
Kunhan päästään 70 lukijaan, on luvassa jälleen pienen pieni arvontatuokio...

Olen pitänyt hieman hiljaiseloa blogini kanssa, sillä olen vastaillut lukuisiin sähköposteihin ja customointipyyntöihin. Lisäksi odottelen vielä muutamaa suurempaa tilausta toimittajilta. Ja on tässä tehty muutamaa tilausompeluakin...niistä sitten myöhemmin lisää.

Tämän viikonlopun aikana tulen laittamaan lisää koruja tänne blogiin. Luvassa on mm. isoja sudenkorennollisia taskukelloja, cameoita, penny farthing -koruja ja erilaisia korusettejä. Lisäksi minulta on pyydetty näytille tekemiäni korvakoruja, joten niitäkin on sitten luvassa.

Nettikaupasta vielä sen verran, että muutaman viikon sisään selviää senkin kohtalo. Ilmoittelen tästäkin sitten kun sen aika on.

Nyt minä ja Lepakko toivotamme teille rauhaisaa viikonloppua ja koittakaa toipua flunssistanne! Minäkin yritän. :)