maanantai 30. elokuuta 2010

I'll sacrifice for you...

But what can I do?

Ihana, kohta puolivuotias, blogini saavutti siis 35 lukijan rajapyykin, joten sen kunniaksi arvotaan vähän rompetta. Kumminki ootte siellä räpylät kuumina jo hinkanneet näppäimistöä, että "koska se nyt jukolauta laittaa sen arvonnan ku 35 lukijaa täytty jo!!!" But no worries, I'm here now. Tekokynnet siis kolisemaan kohti läppäriä.

EDIT. Arvonta on päättynyt 3.9.2010 klo 12. Voittajaksi arvottiin Escapist.


Arvonnan voittaja saa valita seuraavista hius-assessööreistä mieleisensä.

Hiusjuttu nro. 1:
Lolitaisempi yksilö, ihanaa puuvillaista brodyyria, puuvillapitsiä, satiininauhaa ja iso, muovinen rusetti.

Hiusjuttu nro. 2:
Steampunkimpi kaveri tukkaan. Puuvillaista raitaa, mustaa pitsiä, satiini- ja samettinauhaa erilaisilla napeilla höystettynä.


Lisäksi arvonnan voittajan pakettiin lähtee seuraavat härpättimet:Höyhenripset ja kasvonaamioita!

Lähikuva ripsistä. En koskaan ehtinyt näitä käyttää, koska otinkin ripsien pidennykset...

Ja paketinhan täydentää Sanna Von Steamin avainkorvikset:


Sitten se fakta, millä arvontaan voipi osallistua eli:
Mitä kautta löysit Sanna Von Steamin? Kävitkö Ofeliassa tai bongasitko opinnäytetyöni kyselyn esim. Gootti.netistä?

Sujauta vastaus kommenttiboksiin ja luo itsellesi nimimerkki, jos ei sinulla sellaista jo ole.

Vastausaikaa on perjantaihin klo 12 asti!!!!

Happy lottering! ^^


EDIT. Arvonta on päättynyt 3.9.2010 klo 12. Voittajaksi arvottiin Escapist.

maanantai 23. elokuuta 2010

Miksi gotiikka?

Kuva Viona Art

Tajusin tuossa, että olen jättänyt käsittelemättä ihannoimistani tyylisuunnista ehkä sen jossei nyt tärkeimmän niin ainakin sen, mistä kaikki lähti: gotiikka.

Voit katsoa aiemmin käsittelemäni steampunkin ja gothic lolitan täältä ja täältä.

Goottius ja goottivaatteet viehättävät omaa visuualista silmääni. Näen gotiikassa synkkää kauneutta, joka saattaa olla joillekin liian raskasta katsella (mutta meillehän se on ihan normaalia :D ).

Goottiudessa minua viehättää ehkä eniten sen taianomaisuus. Gotiikassa pyritään usein tuomaan esiin mennyt aika, ehkä jopa sellainen aika jota ei ole koskaan ollutkaan. Usein gotiikan tyylit ottavat erilaisia elementtejä mm. keskiajalta, barokista tai viktoriaaniselta aikakaudelta. Rakastan itse aivan erityisesti vampyyreja ja 1800-luvun aristokraatteja.

Pidän ajatuksesta, että tavallisesta elämästä voi irtaantua pukeutumis- ja elämäntyylin kautta. Minua kiehtoo myös, miten näinkin visuaalisesta tyylistä voi tulla myös osa jokapäiväistä elämää. En koe, että goottilaisuus on pakoa todellisuudesta - gotiikka on toinen todellisuus tuon tavanomaisen elämän rinnalla.

Kuva Victoria Frances


Käsittelin steampunkkia ehkä hieman köykäisesti, en oikeastaan kertonut tyylistä mitään sanoin - mitä se merkitsee minulle ja mistä kaikki alkoi. Voisin tehdäkin nyt pienen kirjallisen analyysin aiheesta tähän gotiikka-aiheen loppuun.

Sain kuulla termistä steampunk joskus vuonna 2007. Silloin pähkäilin, mitä elementtejä käyttäisin NRJ Fashion Awards -kilpailutyössäni (ja ei, en päässyt jatkoon...). Tapailin samaan aikaan poikaa, joka sattui mainitsemaan steampunkista ja ehdottikin sen käyttämistä kilpailutyössä. No tuolloin en jotenkin tajunnut asiasta tuon taivaallista enkä osannut käyttää tyyliä työssäni mitenkään. Kilpailutyöni oli aivan kamala enkä olisi sitä osannut edes toteuttaa. Plaaaah!

Steampunkissa kiehtovat samat asiat kuin gotiikassakin: molemmissa ihannoidaan aikaa, jota ei koskaan ole ollut. Aikakausia romatisoidaan melko rajustikin, sillä tuskin kukaan oikeasti haluaisi elää kulkutautien vilisemässä 1800-luvun Euroopassa. Onneksi nykyaikana kaikki on mahdollista, ja ihmisille suodaan tilaisuuksia pukeutua erilaisiin tapahtumiin haluamallaan tavalla. Kaikilla ei ole mahdollisuutta tai edes halua pukeutua esim. steampunk- tai lolita-releisiin joka päivä. Itse olen huomannut pukeutuvani melko sovinnaisesti ja "aikuismaisestikin", vaikka rakastankin gotiikkaa, steampunkkia ja lolitaa. Ajatus korsetista ahdistaa, vaikka rakastan niitäkin! Minulla on kuitenkin pieni terveydellinen syy, miksi korsetit eivät tunnu niin mukavilta kuin muilla.... Voisin kyllä ommella teille kaikille korsetit! Ne ovat ihania <3

Ehkä tämä tästä, ehkä löydän vielä sen oman tyylini kaikkien näiden ihanuuksien keskellä. Siksihän meille on tätä aikaa tänne suotu - oma tyyli kasvaa ja kehittyy :)

ps. Kunhan lukijakunta ylittää 35 lukijan rajan, niin taitaapi olla arvonnan paikka... Sanna Von Steamin ensimmäisen sellaisen!

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Kiitos Tampere!

Kiitos te kaikki ihanat lämminhenkiset ja mahtavat ihmiset Tampereella! Teitte reissusta aivan upean ja unohtumattoman.

Pääsin myös Iltasanomien nettivideolle - tosin nimi on hieman väärin.... :/ No ehkä se ei nyt haittaa, luulen että innokkaimmat löytävät kyllä googlella oikeaan paikkaan :D Ja laittoipa kuvaaja ostamansa korun heti tuohon uutissivullekin :)

Oli niin kaamiaa hässäkkää koko tapahtuman ajan, että unohdin kokonaan näyttää YO-talolle mun kameraa. Ainoa kuva, minkä otin oli kolmesta ihanasta (gootti)lolitatytöstä, joiden kanssa höpöteltiin koruista, mekoista ja kynsistä :) En vaan tiiä kehtaanko laittaa kuvaa tänne, koska unohdin kysyä siihen luvan. *hömelöööö!*

Olin ajatellut laittaa tänne näytille kaikki korut, jotka jäi myymättä. Nyt vaan kävi sillä lailla, että 66 kaulakorusta jäljelle jäi viisi kokonaista yksilöä, joten kuvasaldo ei tule olemaan päätä huimaava. Mutta kaikki laitetaan tänne silti.

Ja syksyn aikana täräytän kasaan nettikaupan, todennäköisesti liityn erään palveluntarjoajan piiriin, josta tiedän että homma tulee toimimaan hyvin. :)

Kiitos vielä kerran kaikille tutuille ja tuntemattomille! Olitte ihanan hymyileviä ja kauniita :)

perjantai 20. elokuuta 2010

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Kippeeeenä....................

Takertelen tässä juuri raa'an flunssan kourissa - hence the non posting situation. Rukoilen terveyden jumalia suomaan minulle sellaisen olon ensi perjantaiksi ja lauantaiksi, että pääsen pyörtymättä hengailemaan Tamperellee ja Ofeliaan.

Jos ei minusta kuulu ennen lauantaita, niin tulkaa buranan kanssa pöytääni ostoksille :)