maanantai 31. toukokuuta 2010

Koruja, kenkiä yms. tavaraa Huuto.nettiin

Tälläilen tässä kaikenmualiman tavaraa Huuto.netiin. Mukana on myös tekemiäni koruja.

Huutoja pääsee pällistelemään täältä.

torstai 27. toukokuuta 2010

Kuvia näytöksestä

Tässä ne viimein ovat. Huippukuvaaja Leena Aron ottamat kuvat koulumme Sense of Fashion -näytöksestä 18.5.2010.

Ja sieltä mää möngin! :DMeikämamma viktoriaanisinnoitteisessa trikoo/pitsipaidassa ja korkeavyötäröisessä kynähameessa.Sarimamma rokkaa mittatilausasussaan.Tomera kädenheilautus on aina paikallaan poistuttaessa lavalta :)

Sain mallikseni ihanan Mian, joka oli ollut mun vaatteille mallina myös Rajatila-muotinäytöksessä <3
Kotelomekkoa ja paitapuseroa manseteilla.Dramatic twins. No ei ees. Mutta draamaa oli ainakin asujen kanssa :DRaitamekko ja "valjaat".Piikkihihatakki.Loppuun vielä yhteiskuva. Valot oli paikoitellen hieman pimiät, joten hävittiin välillä kuvista :D (Taidan olla pitempi ko noin mallit, miten näin pääsi käymään o_O)


keskiviikko 26. toukokuuta 2010

It's alive!!!!!

Tai siis: Se on valmis!!!!

Tänään oli 3.seminaari, jossa kaikki luokkamme valmistuvat esittelivät opinnäytetyönsä. Olin paniikissa, että nyt mut teilataan - opettajat kaataa kuumaa öljyä mun päälle ja kynii mut elävältä.

No ei ne mitään kyniny. Huh. Työtä kommentoitiin erinomaiseksi ja mukaansatempaavaksi. Olin kuulemma uudistanut goottiutta modernilla tavalla. Oli mukava kuulla onnistuneensa työssä, jonka eteen oli nähnyt niin kamalasti vaivaa. Kirjoittaminen pelotti, sillä lukiosta on jo meikäläisellä kulunut 8 vuotta, enkä muutenkaan ollut mikään maailman paras kirjoittaja tuolloin.

Opinnäytetyö on kokonaisuudessaan luettavissa pian Ammattikorkeakoulujen Theseus-järjestelmästä. Tästä voipi jokainen lukaista läpi tiivistelmän, jotta ymmärrätte, mistä oikein on kyse:

Steampunk-henkinen goottivaatemallisto isokokoisille naisille

Opinnäytetyön lähtökohtana oli selvittää, miten naisten XL-pukeutumista voisi kehittää ja parantaa. Haluttiin löytää XL-vaatetuksen epäkohtia ja käyttää tietoa hyväksi tulevan yrityksen, Sanna Von Steamin toiminnassa. Tavoitteena oli myös valmistaa Sanna Von Steamin ensimmäinen mallisto, joka toimi samalla opinnäytetyön toiminnallisena osuutena. Toiminnallisessa osuudessa suunniteltiin ja valmistettiin dark vampire steampunk-henkinen vaate-mallisto isoja vaatekokoja käyttäville naisille. Suunnitteluosuus tehtiin ennen kuin internet-kyselyn tulokset olivat selvillä, joten suunnittelu oli ennakoivaa.

Tutkimusmenetelmänä käytettiin pääosin strukturoitua internet-kyselytutkimusta, jolle rajattiin selkeä kohderyhmä. Kvantitatiivisten tulosten syventämiseksi tutkimukseen sisällytettiin myös kvalitatiivisia ominaisuuksia. Opinnäytetyön kohderyhmäksi määriteltiin nuori nainen, joka on gootti ja vaatekooltaan vähintään 42. Vastausmahdollisuus annettiin myös erikoisempaa ja rohkeampaa XL-vaatetusta toivoville isokokoisille nuorille naisille. Opinnäytetyöllä on myös empiirisen tutkimuksen piirteitä, sillä osa tiedosta perustuu tutkijan omiin havaintoihin.

Kyselystä kävi ilmi, että lähes 100 prosenttia vastaajista oli tyytymättömiä suomalaiseen XL-vaatetarjontaan. Suurimmat epäkohdat löytyivät XL-vaatteiden esteettisestä ulkonäöstä ja goottivaatteiden liian pienestä mitoituksesta. Vastaajat toivoivat myös sekä XL- että gootti-vaatteiden ulkonäön uudistamista. Toiminnallisen osuuden tuloksena syntyi My Sire –mallisto, joka oli suunniteltu synkkään steampunk-henkeen isoja kokoja käyttäville naisille.

Opinnäytetyössä saatiin selville, mitä suunnittelijan tulee ottaa huomioon tehdessään vaatemallistoa opinnäytetyössä mainitulle kohderyhmälle. Kyselytutkimus osoittautui hyväksi tutkimusmenetelmäksi, sillä suljetuilla kysymyksillä saatiin yleistäviä vastauksia tutkimusongelmasta. Avoimet kysymykset taas toivat vastauksiin syvyyttä, joista saatiin selville tarkkojakin kehitysalueita.


Tässä vielä mallistolakana toiminnallisen osuuden vaatteista:Laitan kuvia muotinäytöksestä huomenna eli stay tuned! :)

perjantai 21. toukokuuta 2010

Luomisen tuskaa ja muotinäytöstä

Täällä sitä vielä joutuu paahtamaan, eikä loppua tunnu löytyvän. Opinnäyte täytyy palauttaa maanantaina, ja vielä puuttuu kyselyn loppuanalyysi, loppupohdinta ja osa suunnittelutyön esittelystä. Ehkä tästä silti jotain vielä tulee.

Onneksi nyt on sentään muutama todella kriittinen deadline takana. Tiistaina oli koulumme muotinäytös Korjaamolla nimikkeellä Sense of Fashion. Suurin osa teistä ei siitä varmaan ollut edes kuullut (paitsi täältä blogista :p), sillä opettajan mielestä tällaista tapahtumaa ei tarvinnut mainostaa. No käyhän se näinkin. Kuvia näytöksestä ei ole vielä tullut, mutta muutama vaatekappale löytyi Ellen nettisivuilta. Artikkelin lopussa olevissa kuvissa esitellään luokkakaverini Emmi-Lotta Heinon upeita Lumous-malliston asukokonaisuuksia. Toiset ne vaan osaa <3

Itsekin olin mallina tuossa kyseisessä näytöksessä, sillä olin valmistanut kaksi asukokonaisuutta kokoon 46-48. Toisen asun esitteli rakas ystäväni Sari. Saria vieläpä luultiin oikeasti plus size -malliksi! Hyvä Sarppa :)

Tässä vielä totaalisen retardi kuva meistä kahdesta ennen näytöksiä. Meikki oli... omalaatuinen. Kauhukseni huomasin että tuommoisilla meikeillä mä näytän Tuksulta!!! XD Sari näytti mielestään jyrsijältä ja itse huomasin hetkittäin muistuttavani Xenan finaalijaksoissa esiintyneeltä pääpahikselta, joka olikin japanilainen demoni, nimeä en muista... *nolo*Hauskoja naurunhetkiä! x)

maanantai 17. toukokuuta 2010

Sneaky peak...

Pieni äkkivilkaisu editoimiini kuviin opinnäytetyöstäni. Ehkä tästä portfoliosta vielä jotain tulee...

Kai nää nyt kehtaa opelle näyttää?

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Sense of Fashion by Metropolia muotinäytösMetropolia Ammattikorkeakoulun Muotoilun koulutusohjelman vaatetussuunnittelun suuntautumisvaihtoehdon muotinäytös pidetään tiistaina 18.5.2010 klo 17.00 (liput ovelta 5/3 €) ja klo 19.00 (kutsuvierasnäytös).
Paikka: Kulttuuritehdas Korjaamo, Kulmasali, Töölönkatu 51 B, 00250 Helsinki
www.korjaamo.fi

Creative, intuitive, comfortable, natural, Sense of Fashion? Metropolia Ammattikorkeakoulussa on pohdittu vaatteiden kokonaisvaltaista merkitystä nuorten vaatetussuunnittelijoiden näkökulmasta.

Työn tuloksena on muotinäytös, joka tuo lavalle vaatetussuunnittelun 1-3. vuosikurssien opiskelijoiden suunnittelemia ja toteuttamia mallistoja sekä tänä keväänä valmistuvien opinnäytetöitä. Yhteensä esillä on 28 opiskelijan mallistot, joissa etsitään vastausta muodin kieleen, mielekkyyteen, uuteen ilmeeseen ja asiakkaiden tarpeisiin.

Ensimmäinen vuosikurssi on käyttänyt naisten mallistoissaan inspiraationaan ihmisen rakentamaa ympäristöä. Miesten mallistoissa aloittelevat suunnittelijat ovat tehneet kokeellista materiaalien yhdistelyä ja etsineet uusia muotoja ei-perinteisiin miesten vaatteisiin.

Toisen vuosikurssin aikuisopiskelijat ovat tehneet vaatteita rauhalliseen liikuntaan ja vapaa-aikaan kulttuurillisesti globaaleista lähtökohdista teemanaan ”East Meets West”. Kolmannen vuoden opiskelijat ovat etsineet takki- ja neulekokoelmillaan uusia ratkaisuja yhteistyöyritysten asiakkaiden tarpeisiin.

Opinnäytetöihin liittyvät mallistot esittelevät valmistuvien vaatetussuunnittelijoiden laaja-alaista osaamista ja ammatillista suuntautumista.

Metropolia Ammattikorkeakoulun muotinäytös järjestetään nyt toista kertaa.

Sannan oma huom: Tilaan mahtuu tänä vuonna vain 100 henkeä, joten jos haluat lipun (ja täten pääsyn näytökseen) suosittelen tiketin ostamista heti neljän jälkeen, jolloin lippuja aletaan myydä ovelta.

maanantai 10. toukokuuta 2010

Ofelian tuhannet tunnelmat

Tuntuu että olen vieläkin aivan pyörällä päästäni koko Ofeliasta. Ensimmäinen kerta myymässä ja vastaanotto oli aivan mahtava! Muotinäytös jännitti aivan sairaasti, mutta sekin meni paremmin kuin hyvin. Yksi My Sire-asuista jäi valitettavasti pois sen toimimattomuuden takia mutta eipä tuo show siitä pahemmin kärsinyt. Kyseessä oli oma asuni, jonka hiha päätti käyttäytyä kuin pahinkin vamma-aivo. Aina ei näemmä osaa kaavoittaa niinkuin haluaa x)

Tässä joitain (käsittelemättömiä) kuvia muotinäytökseni asuista:
Tässä oli meidän pöytä, josta bongasitte iki-ihanan ystäväni Outin myyjän roolissa.


Tässä on vielä lähikuvaa tarjonnastani:Minulla oli myös jonkin verran second hand-tavaraa myynnissä. Vanhoja, mutta hyväkuntoisia vaatteita teinigoottikaudeltani. :) Sain onneksi myytyä eniten tilaa vievät takit, laukut, kengät ja housut. Kiitos ostajille siitä. Vanha prätkärotsinikin sai arvoisensa käyttäjän.

Koruja jäi vielä jonkin verran jäljelle. Laitan niistä tarkemmat kuvat ja hintapyynnöt iltasella. Nyt on pakko yrittää toipua eilisestä härdellistä... taitaa olla kuumekin nousussaan.

Vielä kerran tuhannet kiitokset Päivytille ja Lumimarjalle ihanan ohjelman ja tapahtuman järjestämisestä! <3

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Tuhannet kiitokset

Tuhannesti kiitoksia kaikille pöytäni luona Ofeliassa käyneille ja ostoksia tehneille :) Muotinäytösosuus oli lyhyt, mutta ytimekäs sekä erittäin onnistunut. ^^

Nyt tämä nainen menee nukkumaan, viime yönä kun tuli nukuttua vain yksi tunti.

lauantai 8. toukokuuta 2010

Voe venäjä ko jänskättää!

Arvatkaa oonko nukkunu silmäystäkään! Täällä vaan pakataan ja aherretaan. Ehkä kohta vois mennä hetkeksi unosille... Älkää pelästykö kun näette sitten Glorian yläkerrassa zombien korkokengissä x)